Mart – mesec srpskog jezika i u Vršcu

VRŠAC – Društvo za srpski jezik i književnost od ove godine organizuje manifestaciju Mart – mesec srpskog jezika na nivou svojih podružnica ili opština.

Zahvaljujući dobroj saradnji vršačkih profesorki i profesora osnovnih i srednjih škola, uspešno su osmišljene dve aktivnosti.

Skoro sve osnovne škole Grada Vršca, ove nedelje, učestvovale su u multimedijalnom kvizu koji je bio namenjen učenicima petog i šestog razreda i koji je nosio naziv Moć jezika.

Cilj kviza je bio da se gramatika, pravopis i leksikologija približi učenicima osnovnih škola na zanimljiv i slikovit način. Prepune prostorije Salona kod Porte, žagor dečjih glasova, entuzijazam i znanje koje su pokazali, govore nam da su učenici uživali u ovom druženju i igranju.

Iako je cilj kviza bio da slavimo naš lepi jezik, svi učesnici su nagrađeni slatkišima, zahvalnicama i suvenirima, a Grad Vršac obezbedio je i poklone za ekipe koje su osvojile prva tri mesta. Najveći broj poena osvojila je OŠ „Jovan Sterija Popović“ iz Vršca, druga je bila OŠ „Mladost“ iz Vršca, a treće mesto je pripalo OŠ „Branko Radičević“ iz Velikog Središta.

Već 21. marta 2023, na Svetski dan poezije, čeka nas pesnički susret sa profesorom narodne književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu Boškom Suvajdžićem koji će predstaviti svoju srpsko-rusku zbirku pesama, a sve će organizovati profesorke vršačkih srednjih škola sa svojim đacima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: