Marokanske palačinke imaju hiljadu rupica i jedinstven ukus za raskošan doručak

Mnogo je danas recepata za kolače i torte od sorte, ali nekako svima zaikgra srce i stomak čim se pomenu palačinke.

A recept za one prave ima svaka nacionalna kuhinja, ma svaka kuća…

Danas vam predlažemo da napravite egzotičnu verziju najpoznatije i najpristupačnije poslastice na svetu, a rekli bismo i najzabavniju.

To su palačinke sa hiljadu rupica – znani još i kao baghrir, poreklom su iz Maroka i Alžira, a služe se najčešće za doručak, slatke ili slane, po želji.

Sastojci:

250 g pšeničnog griza
100 g glatkog brašna
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika šećera
500 ml tople vode
so

Priprema:

1. Pomešajte sve  suve sastojke – griz, brašno, prašak za pecivo, kvasac i šećer, prebacite ih u blender.

2. Suve sastojke prelijte toplom vodom i mutite pet minuta. Dobijenu smesu izlijte u posudu, pokrijte i ostavite 60 minuta.

3. Tiganj premažite maslacem, zahvatite kutlačom malo smese, pecite na laganoj vatri dva-tri minuta.

4. Palačinka je pečena kad je površina suva i sunđerasta, a pecite je samo s jedne strane.

5. Uljkučite maštu i filujte čime god želite. Naš predlog je da umutite malo slatke pavlake, premažete palačinku i preko rasporedite sveže jagode. A možete da stavite i mlaz-dva otopljene čokloade.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.