Marka Miljkovića brani žena: Bivši sudija za ratne zločine “preuzela” Mesara!

BEOGRAD – Advokati Vlada Petrović i njegova supruga Gordana Božilović -Petrović braniće Miljkovića u daljem postupku.

Marko Miljković, kako 24sedam saznaje, ima brranioce, a to su Vlada Petrović i njegova supruga Gordana Božilović-Petrović, inače bivša sudija za ratne zločine.

Advokat Gordana Božilović – Petrović je sudijsku funkciju napustila zbog pritisaka. Bila je sudija u Veću za ratne zločine, ali je preraspoređena posle presude pripadnicima paravojne jedinice “Škorpioni” za streljanje šestorice muslimana kod Trnova 1995. godine.

Posle te presude, koju je potvrdio i Apelacioni sud, nju je zvao predsednik Okružnog suda Siniša Važić i bez obrazloženja rekao da je vraćena u Okružni sud.

– Sudije moraju da budu nezavisne, da individualno donose odluke, bez pritisaka, recimo od predsednika suda – izjavila je advokat Gordana Božilović – Petrović.

Svakako bi trebalo napomenuti da i predsednik veća koje sudi Veljku Belivuku sudija Vinka Beraha – Nikićević ranije je, takođe, sudila predmete za ratne zločine.

Da li je advokatska kancelarija Božilović Petrović preuuzela odbranu Miljkovića po službenoj dužnosti ili su njegovi novi izabrani branioci preostaje da se vidi.

Marka Miljkovića, da podsetimo, trebalo je da brani advokat Dejan Lazarević zajedno sa kolegom Nikolom Ristovićem, ali je Lazarević uhapšen sa grupom Darka Šarića. Nikola Ristović preuzeo odbranu i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Miljković mu je otkazao punomoćje, postupak protiv njega bio je izdvojen.

Na prethodnom pripremnom ročištu predmet je ponovo priključen ostalima iz kriminalne grupe, jer je Miljković dobio branioca po službenoj dužnosti. Pretpostavlja se da je u međuvremenu angažovao kancelariju Božilović Petrović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: