Ova fantastična marinada učiniće da vaše meso postane duplo sočnije, aromatično i da se topi u ustima. U ovaj pac možete marinirati belo meso, biftek, svinjski file, pa i ćuretinu – i dobićete meso koje će cela porodica obožavati.
Potrebni sastojsci za marinadu:
Maslinovo ulje
Morska so
Soja sos
Kašikica senfa
Kašičica meda
Lovorov list
Priprema:
Meso stavite u činiju za čuvanje hrane tako da šnicle budu jedna do druge, sipajte maslinovo ulje, dodajte so, senf, med, lovorov list i soja sos (količinu začina odredite po ličnom ukusu). Zatim (najbolje rukama) dobro izmešajte sve, kako bi meso ravnomerno upilo sve sastojke. Ovako marinirano meso ostavite preko noći u frižideru, kako bi uplilo sve začine.
U ovom pacu, meso može stajati u frižideru nekoliko dana.
Pročitajte još:
Trik za pečenu piletinu koja se topi u ustima
Pečena piletina i dalje je u većini domova jedno od omiljenih jela, jednostavno za pripremu, ali dužina pečenja i temperatura ključni su da vam komadi ovog mesa ispadnu sočno i mekano, umesto suvo i prepečeno. Sporo pečena piletina slavne kuvarice Najdžele Loson je recept koji će vam osvojiti sva čula, a krajnje je jednostavan za […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.