Marija Mrkela i Sanja Marić iz Pančeva u atletskoj reprezentaciji

PANČEVO – Marija Mrkela i Sanja Marić, atletičarke AK Dinamo iz Pančeva izabrane su za reprezentaciju Vojvodine, a Sanja Marić i za reprezentaciju Srbije.

Novi Sad će biti 15. septembra domaćin 2. Svesrpskog atletskog takmičenja. Od prošle godine kada je u Trebinju održano prvo prvenstvo u atletici pod nazivom ,,Svesrpsko atletsko prvenstvo“ odlučeno je da krajem svake godine to postane tradicionalno takmičenje na kojem će nastupiti seniori iz pet reprezentacija: AP Vojvodine, centralne Srbije, AP Kosovo i Metohija, Republike Srpske i Beograda.

Za svaku reprezentaciju učestvuju najbolji seniori.

Za reprezentaciju AP Vojvodine nastupiće Marija Mrkela i Sanja Marić, članice AK ,,Dinamo“ Pančevo. One su još uvek mlađe juniorke, ali su svojim rezultatima izborile mesto i u seniorskoj reprezentaciji.

Takmičenje se održava u Novom Sadu. Jedan od selektora reprezentacije je i trener AK ,,Dinamo“ Pančevo Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić posle odličnog nastupa na Ekipnom prvenstvu Srbije na 3.000 m na kojem je ostvarila ubedljivu pobedu dobila je poziv selektora za uličnu trku u Oderzu u Italiji. Tamo će nastupiti svi najbolji trkači Evrope. Poziv je dobila i Reprezentacija Srbije u kojoj će biti i atletičarka AK ,,Dinamo“ Pančevo Sanja Marić.

“Sanji Marić će ovo biti prvi nastup na 5km na zvaničnom takmičenju, a biće i najmlađi učesnik ove trke. Ipak od nje očekujemo veliku borbu za što bolji plasman”, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: