Maradičani pritrčali u pomoć porodici Curković koja je u požaru izgubila kuću (VIDEO)

INĐIJA – Porodica Curković iz Maradika ostala je bez krova nad glavom, 05.jula kada je njihovu kuću zahvatio požar.

 

Foto: MZ Maradik
Foto: MZ Maradik

Vatrogasci su odmah izašli na lice mesta i ugasili vatrenu stihiju, ali nažalost kuća je izgorela. Porodica Curković je za samo 5 minuta izgubila dom. Na sreću žrtava nija bilo. Materijalna šteta je totalna jer posle gašenja požara morali su srušiti ostatke od kuće i krenuti iz početka. Na inicijativu predsednika mesne zajednice Maradik, Nikole Bradića, okupio se veliki broj meštana da pomogne svojim komšijama u nevolji. Svako pomaže u skladu sa svojim mogućnostima.

Foto: Vojvodina uživo

Nedavno je ovu porodicu obišao predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, zajedno sa predsednikom SO Inđija, Đođrđem Dimićem i predsednikom Saveta ove mesne zajednice Nikom Bradićem.

Foto: Vojvodina uživo

“Tu smo da pomognemo jedni druge koliko god je to moguće. Jako mi je dargo, da i u ovako jednoj nemiloj situaciji, čujem da se selo zapravo organizovalo i da su svi stali uz porodicu i da su tu da pomognu ko koliko može. Ovde se sada ne radi o tome da neko treba da dođe, pojedinac, pa da sagradi kuću.  Ali kada pokažemo to jedinstvo, kada je teško i kada je pomoć više nego potrebna, onda mi pokažemo to naše pravo lice, koje naš narod definitivno ima, a pogotovo ljudi u Inđiji. ” rekao je predsednik Gak i dodao da je obećao porodici Curković insitucionalnu pomoć u skaldu sa mogućnostima, ali i ličnu pomoć kao i pomoć njegovih prijatelja i poznanika.

Foto: Vojvodina uživo

Prema prvim procenama uzrok požara je punjač za mobilni telefon koji se istopio.

“Pošto mi je došla sestra iz Švedske, oni su sedeli napolju i primetili su dim, da se dimi nešto. Kad su istrčali, videli su plamen kroz prozor i oni su pokušali da gase. Bukvalno je za 5 minuta izgorela cela kuća.” priča domaćin Marko Curković koji se zahvalio celom selu što je pritrčalo u pomoć kao i predsedniku opštine i njegovim saradnicima što su došli i ponudili pomoć.

Kako bi pomogli porodici Curković, okupili su se i muzičari iz ovog mesta predvođeni Banetom Lukačem, koji je okupio svoje kolege koje će na večerašnjem humanitarnom koncertu koji će se održati u Domu kulture u Maradiku, pokušati da sakupe što više sredstava. Koncert počinje u 19 časova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: