Manifestacijom “Priroda nema alternativu” obeležen dan zaštite životne sredine

NOVI SAD – Danas je manifestacijom pod nazivom „Priroda nema alternativu“ na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu obeležen Dan zaštite životne sredine.

Ovogodišnjoj manifestaciji pored OŠ „Jovan Popović“ su se pridružile i dve predškolske ustanove „Novosađanče“ i „Mrvica“ čiji su radovi na temu očuvanja zaštite životne sredine izloženi ispred predavaonice, kao uvod u prezentacije osnovaca.

Đaci su otvorili manifestaciju poželevši dobrodošlicu pristunima u Novi Sad, grad kulture, na čak 10-ak različitih jezika.

Od tih malih, ali velikih ljubitelja prirode kroz prezentacije na temu ekologije, smo čuli da oni imaju jasno definisane poruke kada je u pitanju značaj reciklaže, zdrave hrane i organske proizvodnje.

Foto: Poljoprivredni fakultet Novi Sad

„Svaki put se prijatno iznenadim koliko deca znaju o zaštiti životne sredine, veliku ulogu tu igraju njihovi vaspitači i nastavnici. Iskreno se nadam da će uspeti tokom budućih dana školovanja, da neguju svoje znanje i da će nastaviti da rade na očuvanju planete svojim malim koracima, jer smatram da malim koracima svi zajedno možemo da učinimo dosta toga“, istakla je prodekanica za nastavu prof. dr Mirjana Đukić Stojčić.

Đaci su preneli ekološki duh škole kroz prezentacije i recitacije, rekla je zamenik direktora OŠ „Jovan Popović“ Vesna Trajanovski, te je dodala da je jako važno da deca učestvuju u aktivnostima kao što je današnja, odnosno da pokažu svoja znanja i kreativnost.

Zatim je direktor Departmana za ratarstvo prof. dr Đorđe Krstić, ukazao na značaj uključivanja dece u ekološke akcije od malih nogu, jer tada pravilan odnos prema okruženju i zaštita životne sredine postaje sastavni deo njihovog odrastanja i kasnijeg ophođenja prema okolini.

Foto: Poljoprivredni fakultet Novi Sad

Dodao je da očekuje da će Departman za ratarstvo i povrtarstvo, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, biti tradicionalno domaćin ove manifestacije i da će učesnici sa godinama biti sve brojniji.

U okviru obilaska fakulteta, mali posetioci su imali priliku da vide botaničku baštu i učionice na Departmanu za stočarstvo.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: