Manifestacija „Zavrti točak“ – Promocija porodičnih vrednosti

RUMA – Više stotina dece prodefilovalo je juče rumskom Glavnom ulicom, a povod je bila manifestacija koja slavi porodične vrednosti – “Zavrti točak”, koju su organizovali UPVO „Poletarac“ i Udruženje „Sport za sve-MOST“, uz podršku Opštine Ruma.
Foto: Opština Ruma

Posle dvogodišnje pauze rumski mališani su ponovo u paradirali Glavnom ulicom i Gradskim trgom vozeći rolere, bicikliće, trotinete, traktore i autiće na pedale, dok su oni najmlađi uživali na ramenima svojih roditelja, ili u udobnim kolicima za bebe.

Foto: Opština Ruma

Manifestaciju je otvorila predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić koja je tom prilikom istakla važnost porodice, ne samo za svakog pojedinca, već za društvo u celini.

Foto: Opština Ruma

Ovo je jedna veoma lepa i humana manifestacija kojom mi obeležavamo Svetski dan porodice. Porodica je osnovna ćelija svakog čoveka i svakog društva. U porodici stičemo najvrednije osobine koje nas određuju kako ćemo život voditi i kako ćemo se odnositi prema okolini. Želimo sve da podsetimo na to koliko je porodica važna, šta su prave vrednosti i koliko vremena treba jedni drugima da posvećujemo. Namera nam je da uz smeh i radost i dece i njihovih roditelja obeležimo ovaj prelep dan, kazala je predsednica Ćirić.

Tradicionalno posle vožnje centralnom gradskom ulicom za klince i klinceze na Gradskom trgu je održan mini koncert. Nastupio je dobro poznati “Fredi Kruger”, čiji je repertoar bio svojevrsni miks dečijih pesmica i starih dobrih rok hitova u kojima su svi uživali.

Foto: Opština Ruma

Nadežda Mirković, direktorica rumske predškolske ustanove  „Poletarac” se zahvalila Opštini Ruma i Udruženju „Sport za sve-MOST“ na velikoj podršci, da se dobro prepoznatljiva manifestacija ponovo održi.

-Svi dobro znamo značaj i vrednost jedne ovakve manifestacije koja donosi radost svima, a posebno deci. Osmesi dece svedoče najbolje o tome koliko je akcija ove godine bila uspešna i nadam se da više neće biti prekida, da ćemo kao i nekad svake godine u maju na pravi način svi zajedno promovisati porodične vrednosti, poručila je direktorica Usorac.

Foto: Opština Ruma

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević pohvalio je manifestaciju i ocenio da simbolizuje one vrednosti koje treba da budu u vrhu prioriteta svakoga od nas, a to su zdravi stilovi života, međugeneracijska solidarnost i porodične vrednosti.

Kao i prethodnih godina akciji se priključio i rumski Crveni krst čiji su volenteri na Gradskom trgu animirali mališane, u manifestaciji su učestvovala i deca iz Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Foto: Opština Ruma

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: