Malo drugačija varijanta omiljenog slatkiša

Umesto kravljeg mleka probajte varijantu sa kokosovim – uživaćete sigurni smo.

Sastojci:

1 konzerva kokosovog mleka (punomasno)
1 šolja bademovog mleka
1 šolja pirinča
2 kašičice cimeta
2 kašike šećera (možei meda)
1 čaša vode

Sastojci:

U šerpu staviti kokosovo mleko, pa pred ključanje mleka dodati opran pirinač. Smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta. Dodajte čašu vode, i ostaviti da se lagano kuva još dvadesetak minuta. Mešajte sutlijaš, jer može da zagori i po potrebi stavite još malo vode.

Pred kraj stavite cimet, šećer i bademovo mleko. Kuvajte još 15 minuta.

Sačekajte da se ohladi i servirajte u činijice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.