Mališani iz „Palčića“ u poseti SO Srbobran

cep - srbobran
SRBOBRAN – Mališani iz vrtića „Palčić“ Predškolske ustanove „Radost“ posetili su 21.06.2022. godine Skupštinu opštine Srbobran i pridružili rezultate svojih aktivnosti u velikoj humanitarnoj akciji prikupljanja čepova PVC ambalaže „Čepom do osmeha“.

Poseta zgradi Opštinske uprave i Skupštine opštine Srbobran bila je prilika da se deca upoznaju se nekim od delova lokalne samouprave, kao što su matična služba i lokalni parlament, mesto gde se donose mnoge važne odluke za sve građane.

Udruženje „Čepom do osmeha“ uspešno sprovodi akciju sakupljanja plastičnih čepova kako bi osnažili i pružili podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavamo im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Akcija „Čepom do osmeha“ je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat, razumejući značaj ovog pionirskog rada. Danas je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2.000 aktivnih volontera. Akcijom „Čepom do osmeha“ do sada sakupljeno je preko 550 tona plastičnih čepova, a svoj doprinos ovom broju danas su dali i mališani iz „Palčića“.

cep - srbobran

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.