Mali: Zbog boljih ekonomskih rezultata imamo dovoljno novca za sve nove mere

BEOGRAD – Zbog boljih ekonomskih rezultata od planiranih imamo dovoljno sredstava za sve nove mere, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je na instagramu objavio da će 10.000 dinara dobiti majke i samohrani očevi za decu uzrasta do 16 godina.
Takođe, naglasio je da su javne finansije Republike Srbije u potpunosti stabilne.

“Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici koju vodimo i ponosan sam što nastavljamo da nižemo uspehe i što u doba svetske ekonomske krize, možemo da pokažemo rezultate građanima Srbije i da ih konkretno pomognemo i podržimo. Dakle, nikakve prazne priče, već konkretne ekonomske mere koje će poboljšati kvalitet života građana Srbije i doprineti da oni žive bolje”, napisao je ministar.
Mali je naveo da je predsednik Aleksandar Vučić predstavio nove mere i dodao da za njih imamo dovoljno novca, kao i da one ni na koji način neće uticati na stabilnost javnih finansija.
A istovremeno imamo realan rast dohotka građana, dodao je Mali.

“Dakle, novca imamo dovoljno, javne finansije ostaju stabilne, nastavljamo sa reformama, sa kapitalnim projektima, i istovremeno poboljšavamo životni standard građana Srbije bilo kroz povećanje njihovih primanja, bilo kroz jednokratna davanja. Sve svoje obaveze izmirujemo na vreme, a zbog boljih ekonomskih rezultata od planiranih imamo dovoljno sredstava za sve nove mere”, naveo je Mali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: