Mali: Srbiju tek čekaju bolje stvari – stižu povišice

SRBIJA – Ministar finansija Siniša Mali govorio je o aktuelnim ekonomskim temama u zemlji: pomoći koju država izdvaja za građane, cenama namirnica, platama i penzijama.

Kako bi se uverio da sve teče po planu, juče je posetio jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom “Bolja cena”, i kako je tada istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

“Kao što ste videli, ušteda nije mala. Za mene je važno da smo ispunili obećanje. Otišao sam da vidim da li proizvoda ima dovoljno – ima. Ukupno već imamo 36 kategorija proizvoda na sniženju”, rekao je Mali gostujući na TV Pink.

“Mnogo mi je važnije da pokažemo građanima da se borimo za njihov životni standard”, istakao je.

Kako je naveo, Srbiju tek čekaju bolje stvari u vidu povećanja penzija i povišica, kao i jednokratnim pomaganjima. Podsetio je na povećanje plata prosvetarima i medicinarima, kao i na predstojeće povećanje penzija.

“Srbija se dobro drži uprkos krizi”, kazao je ministar.

Za sve zaposlene u javnom sektoru sledi povećanje plata od 10 odsto, obavestio je.

“Imamo povećanje plata u javnom sektoru, sledi i povećanje od januara za 10 odsto. Penzije će u Srbiji, zaključno sa januarom, porasti 56,1 odsto. Imaćemo u decembru prosečnu platu u Srbiji 840 evra. Kako se inflacija bude spuštala – efekat povećanih plata i penzija je sve veći. Mi ćemo već u decembru imati prosečnu platu 840 evra”, rekao je Mali.

Obavestio je da je završena je prijava za 10.000 dinara, da se prijavilo 1.100.668 dece i da će isplata biti 25. i 26. septembra.

Prema njegovim rečima, imamo rekordan broj zaposlenih u Srbiji.

“Imamo 2.360.000 zaposlenih, to je rekordna zaposlenost, odnosno rekordna nezaposlenost. Jedna mala Srbija se mnogo bolje nosi sa krizom nego razvijenije zemlje”, kazao je.

Što se tiče penzionerske kartice, istakao je da uz nju penzioneri mogu ostvariti razne popuste (snižena putarina, popusti u marketima, NIS popust na gorivo…) i pozvao sve penzionere da se prijave. Preko 600 kompanija je prihvatilo da bude deo programa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: