Mali: Izrada budžeta u završnoj fazi,veće plate i penzije, ostaju sve investicije

BEOGRAD – Izrada budžeta za sledeću godinu je u završnoj fazi i on će se vrlo brzo naći pred poslanicima u Skupštini Srbije, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da će okosnica budžeta biti životni standard građana.

“Novim budžetom će biti obezbeđen novac za veće plate u javnom sektoru za najmanje 10 odsto od 1. januara sledeće godine, kao i penzije veće za 14,8 odsto. Budžet će biti i razvojni i pozitivan, u smislu da će nam i dalje rasti prihodi i bruto domaći proizvod”, rekao je on nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Banke Poštanska štedionice kome je prisustvovao.

Dodao je da se neće stati ni sa jednim velikim infrastrukturnim projektom, kao ni sa ulaganjem u poljoprivredu, lečenjem retkih bolesti, izgradnjom domova zdravlja, bolnica, škola.

“Radićemo to uprkos krizi u svetu, gde je osim Nemačke još pet zemalja Evropske unije ušlo u recesiju i performanse im padaju, a mi i dalje imamo rast BDP-a. Očekujemo da rast ove godine bude između dva i dva i po odsto, a sledeće godine još veći, kako se inflacija bude smanjivala i situaicja stabilizovala”, rekao je Mali.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.