Mali: Do 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije koji su vredni 17,8 milijardi evra

BEOGRAD – Do 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije koji su vredni 17,8 milijardi evra, rekao je danas ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

On je na svom Instagram nalogu naveo da nije reč samo o ulaganju u EXPO kompleks, kao što, kako kaže, uporno navodi opozicija, već o ulaganju u sve delove naše zemlje, i to u projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, nauke, obrazovanja.

„Svi ovi projekti treba da se završe do 2027. godine, kada ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027. Želeli smo da ovu izložbu iskoristimo kao povod da još više promenimo lice naše zemlje, da poboljšamo kvalitet života građana, da svaki građanin Srbije oseti promene na bolje“, istako je Mali.

Dodao je da je sve to deo programa „Skok u budućnost-Srbija 2027“, koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić a koji je, kako je naveo, upravo to – kvantni skok u budućnost.

„Osim toga, mi naravno radimo i na drugim važnim projektima koji će se završavati u godinama nakon ove izložbe, kao što su beogradski metro, izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca, izgradnja Prirodnjačkog muzeja.

U poslednjih 12 godina promenili smo lice Srbije, završili finansijsku konsolidaciju, krenuli da rastemo, započeli ali i završili neke važne projekte“, naglasio je on i dodao da se sada ide dalje, još brže nego do sada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.