Mali: Danas isplata penzija sa povišicom od 12,1 odsto

BEOGRAD – Isplata januarskih penzija uvećanih za 12,1 odsto počinje danas, izjavio je za Tanjug ministar finansija Sinisa Mali i precizirao da danas uvećane penzije stižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, vojnim i poljoprivrednim penzionerima od subote, a penzionerima iz kategorije zaposlenih 10. februara.

„Ovo povećanje, zajedno sa onim novembarskim od devet odsto čini povišicu od 20,8 odsto, što je najveće povećanje penzija kod nas do sada. Sa njim će prosečna primanja najstarijih do kraja ove godine dostići sumu od 322 evra i potpuno smo u dinamici koju smo obećali, a to je da će do kraja mandata ove vlade prosečna penzija biti oko 420 do 430 evra“, rekao je Mali za Tanjug.

Kao veoma važno je naglasio da su penzije sigurne i stabilne, jer se isplaćuju iz realnih izvora. „Izmenom švajcarske formule za usklađivanje, koju smo usvojili krajem prošle godine, kao švajcarsku formulu plus koja garantuje usklađivanje penzija sa povećanjerm prosečnih plata, obezbedjujemo zaštitu životnog standarda naših penzionera“, istakao je ministar Mali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: