logo transparend vojvodina uzivo

Mali: 100 milijardi evra BDP 2027.; „Expo najveće gradilište u Evropi“

BEOGRAD – „EXPO je najveća razvojna šanša naše zmelje“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

„To je trenutno najveće gradilište u Evropi. Tamo se gradi 167 hektara zemlje. To gura našu ekonomiju“, rekao je Mali.

„Nama je cilj da podignemo naš BDP na 100 milijardi evra“, dodao je Mali.

Otkrio je da u prvom kvartalu ove godine imamo najnižu stopu nezaposlenosti u istoriji – 9,4 odsto, a bila je 25,9 odsto 2012. godine kada svaki četvrti građanin Srbije nije imao posla.

„Zato nam je potrebno poverenje građana da dođemo do 100 milijardi BDP-a 2027. godine. Zato nam je Expo važan projekat. Radi se na njemu. Imate stotine radnika i mašina tamo, radi se, nećemo stati“, dodao je Mali.

„Prosečna zarada u Srbiji bila je 330, danas je 830 evra. To su ogromni pomaci, Srbija ne sme da stane, zato se borimo. Da svakom čoveku pružimo bolje uslove za život, a deci bolju budućnost. Otvorili smo 550.000 novih radnih mesta. To je suština naše politike. Otvaranjem novih radnih mesta ljudi osećaju da je perspektiva tu, uslovi za budućnost. Nova radna mesta kreiraju veće poreze, veće doprinose, više novca u budžet i to je jedan kontinuirani rast“, rekao je Siniša Mali.

Investiramo u kulturu, jedan, drugi, treći muzej, dodao je Siniša Mali.

„Pored Prirodnjačkog muzeja pravimo i novi veliki akvarijum, koji će biti pod zemljom, pored Muzeja savremene umetnosti. Krećemo da ga gradimo na proleće 2025. godine, treba nam godinu dana da ga napravimo. U septembru mesecu ove godine otvoriće se najviša kula, Kula Beograd. Beograd se menja, ali nije samo Beograd, sve to podstiče našu ekonomiju“, izjavio je Mali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.