logo transparend vojvodina uzivo

Mala (S)Irena premijerno izvedena u Pećincima

PEĆINCI – Krajem prošle godine u sali pećinačkog Kulturnog centra premijerno je izveden mjuzikl za decu i mlade „Mala (S)Irena“ rađen u produkciji Kulturnog centra „Pećinci“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Pećinci.
Foto: Opština Pećinci

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra, Slobodan Stanković rekao je tom prilikom da je mjuzikl rađen u okviru projekta „Mala sirena u moru sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju u opštini Pećinci“.

„Na teritoriji opštine Pećinci ima oko 150 dece sa smetnjama u razvoju koji pohađaju nastavu po individualnim obrazovnim programima u vrtićima i osnovnim školama. S tim u vezi, cilj ovog projekta i mjuzikla, u čijem centru pažnje je devojčica sa invaliditetom, je unapređenje kulturnog života dece i mladih sa smetnjama u razvoju i uključivanje u kulturno-umetničke i obrazovne aktivnosti centralne ustanove kulture u opštini Pećinci, kao i omogućavanje podjednakih šansi za upražnjavanje kulturnih programa za svu decu bez obzira na poteškoće sa kojima se susreću u godini kada naša ustanova obeležava četiri i po decenije postojanja i rada “ – rekao je Stanković.

Foto: Opština Pećinci

Muzički umetnik – dirigentkinja Bojana Radivojević iz Brestača. koja je svoje znanje sticala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu,kazala je da se rado uključila u realizaciju samog projekta.

„Iako je muzika duži niz godina deo mog života, nisam imala priliku da se ostvarim u svim njenim žanrovima. Tako je i kombinacija muzike sa pozorišnom umetnosti jedno novo iskustvo za mene i moju profesiju. S obzirom da sam tokom studija imala priliku da kroz horske angažmane budem deo kratkih pozorišnih komada, ovaj put sam bila aktivni učesnik sa glumcima na sceni. Važnost ovakvog projekta je buđenje i želja naše naizgled male sredine za stalnim inovacijama i prihvatanjem svega što mladi, svestrani ljudi današnjice unose na scenu što se, pre svega, potvrdilo odzivom publike na premijernom izvođenju“ – kazala je Radivojević.

Foto: Opština Pećinci

Glavnu junakinju u ulozi naratora tumači članica mlađe grupe Dramske sekcije KCP, Vanja Gajić iz Sremskih Mihaljevaca.

„Već tri godine sam članica sekcije i ovo je moja prva glavna uloga. Veoma sam srećna što sam imala priliku da zaigram u mjuziklu, najpre jer se do sada nisam oprobala u tom žanru, a osim toga jer sam tumačila lik devojčice koja je uz pomoć ljubavi uspela da prevaziđe svoj hendikep i pronađe sreću“ – izjavila je Gajić.

Foto: Opština Pećinci

Reditelj mjuzikla koji je rađen po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena je Slobodan Stanković iz Pećinaca, pozorišni i radio reditelj sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koji je zajedno sa Bojanom Radivojević iz Brestača osmislio koncept mjuzikla. U mjuziklu, pored Vanje Gajić, igraju i Jelena Nedeljković, Bojan Naić, Lidija Domazet i Nedeljko Anđelić. Muzičke aranžmane uradila je Bojana Radivojević koja je ujedno i pratnja na klaviru, dok je pratnja na gitari Jelena Mandić. Pored njih, u mjuziklu se u ulozi hora morskih životinja pojavljuje oko tridesetoro članova mlađe grupe Dramske sekcije KCP. Reprizno izvođenje mjuzikla zakazano je za 30. januar u sali KCP sa početkom u 19.00 časova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplik

aciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.