Flute – Pomalo zaboravljeno jelo iz kuhinja svih baka od Vojvodine, Slavonije pa do Mađarske. Na prvi pogled komplikovano, ali zapravo vrlo jednostavno jelo koje najčešće možete da poslužite uz pire od graška i praziluka.
Način pripreme: Krompir se oguli i skuva, te se izgnječi za pire. U vodi od kuvanja krompira skuvati griz dodati krompiru i dobro promešati, te posoliti. Hlebne mrvice propržiti na malo ulja. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i posuti hlebne mrvice. Pomoću dve kašike vaditi pire u obliku kuglica i ređati po tepsiji. Peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Pročitajte još:
Mala azbuka bačkih jela: džigerica
Džigerica – Bilo da je pileća, ćureća ili svinjska – džigerica se u Vojvodini priprema na 101 način. U različitim marinadama, sa umakom od belog luka ili samo pržena na vreloj masti i poslužena uz pire krompir, zadovoljiće apetite i najstrožih gurmanskih kritičara. Načiin pripreme: Svinjsku džigercu iseći na tanke listiće i uvaljati u pšenično […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.