Makron govorio o dolasku Zidana u PSŽ: “Bilo bi lepo imati takvog stručnjaka u zemlji”

Ekipa PSŽ je ove sezone odneo jednu veliku pobedu, pošto je uspeo da zadrži Kilijana Embapea u svom timu, a ispostavilo se da je u tome uticaja imao i predsednik države Emanuel Makron. Osim toga, Makron je sada govorio i o dolasku Zidana u klub.

Makron je u toj izjavi rekao da je pričao sa Embapeom i da mu je rekao kako treba da ostane u Francuskoj, ali da nije direktno uticao na transfer. Sada je predsednik tokom jednog gostovanja naleteo i na pitanje o dolasku Zinedina Zidana.

Novinar je pokušao da napravi paralelu između Embapea i francuskog stručnjaka.

– Imao sam priliku da pričam sa Embapeom, da, ali nisam uticao na njegov izbor. On je sazreo, razvija karijeru i njegova prednost ima dosta odgovornosti. Nisam pričao sa Zidanom, ali imam iznimno divljenje prema njemu kao igraču i treneru. Stvarno bismo želeli da u Ligi 1 imamo takvog atletu i trenera s takvim talentom koji će moći da nam povrati pehare u najvećim kupovima na svetu. Voleo bih da on dođe i zbog uticaja, da dođe i trenira neki veliki klub u Francuskoj. Moje je da kažem da je Francuska sjajna nacija za sport i fudbal i da ovde publika voli sport – rekao je Makron.

Da li je predsednik Francuske na ovaj način najavio i dolazak ovog trenera?

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: