logo transparend vojvodina uzivo

,

Maja Gojković: Problem vodosnabdevanja u Kikindi biće rešen sledeće godine

VOJVODINA – „Pokrajinska vlada finansiraće izgradnju mini fabrika vode u svim selima na teritoriji grada Kikinde. Projekat je završen, sredstva imamo i očekujem da ćemo sledeće godine rešiti problem sa pijaćom vodom. Pored izgradnje fabrike vode, koju realizuje Vlada Srbije sa lokalnom samoupravom, to znači život za ovaj grad“, izjavila je danas predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković nakon obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Kikindi.

Reč je o projektu vrednom više od 202 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 180 miliona, a ostatak lokalna samouprava.

„Ovaj projekat je značajan jer se izvodi u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića, gde živi 1.500 stanovnika. Rešavanje ovog problema, koji nije mali, doneće novi kvalitet života“, navela je predsednica Gojković i istakla da će Kikinda imati i veliku korist od realizacije projekta izgradnje „Osmeha Vojvodine“.

Ona je naglasila da Pokrajinska vlada prepoznaje probleme građana i da ih rešava zajedno sa lokalnom samoupravom, sa kojom postoji odlična saradnja.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i predstavnici Grada Kikinde.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.