Iako nas za mafine uglavnom vezuje sladak ukus, podjednako dobri mogu biti i slani. Ne samo što su mnogo zdraviji od slatkih, već se spremaju brzo, a mogu poslužiti i kao idealno posluženje za goste i zasitan doručak ili večeru.
Sastojci:
2 tikvice
2 jaja
So, biber
1/2 glavice luka
1/2 žute paprike babure
1/2 crvene paprike babure
Maslinovo ulje
50 – 70 g feta sira
60 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite pa ih ostavite da odmore 15 minuta. Uklonite vodu iz tikvica i prebacite ih u drugu posudu. Dodajte im so, biber i jaje pa promešajte. Tu smesu zatim stavite u kalup za mafine (koji ste prethodno podmazali ) ali formirajte mafine tako da u sredini ostane mesta za nadev. Tikvica treba da vam glumi korpicu za mafine u ovom slučaju. Pecite 15 min na 180 stepeni.
Papriku isecite na kockice, luk na sitno, pa ih propržite. Posolite i pobiberite. Kada je gotovo prebacite u činiju pa dodajte feta sir na kockice i jaje. promešajte i punite korpice od tikvica. Pospite kačkavaljem i pecite 10 minuta na 180 stepeni.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.