Mnogi ovakve recepte nazivaju “rceptima bez recepta” ili “od svega po malo”- recept, ali to što vam daje slobodu da sami pripremite jelo kako želite, čini ove mafine još lepšim.
Ovakvi slani mafini su gotovi za 15 minuta i u njima se nalazi sve ono što obožavate.
Sastojci za mafine sa jajima:
5 jaja
1/3 čaše mleka
so
biber
1 prut praziluka ili malo crnog luka
200 g seckane slanine ili drugog mesa po želji
100-150 g fete ili domaćeg sira
Priprema mafina sa jajima:
U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodavajući malo mleka i začina.
Iseckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
Za to vreme, takim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalepljenih mafina pravi haos.
U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.
Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promešati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.
Pecite mafine u zagrejanoj rerni 15-ak minuta.
Počnite tako što ćete umutiti jaja, mleko i začine zajedno u činiji. Volim da koristim posudu za mešanje sa izlivom. Koje god povrće/kuvano meso koristite kao dodatak, iseckajte ga prilično sitno.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.