Mafini sa jabukama i cimetom

Ukusni i slasni mafini su uvek dobar predlog za desert kome će se obradovati svi ukućani.

Potrebno je:

200 g brašna
100 g mlevenih badema
2 jabuke (250 g)
6 kašičica limunovog soka
čaša jogurta
2 kašičice cimeta
150 g šećera
prstohvat soli
kesica vanilin-šećera
8 kašika ulja
2 jajeta
50 g grožđica
malo soli

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. U činiji pomešati brašno, bademe i prašak za pecivo. Očistiti jabuke, pa 100 grama iseckati, preliti s dve kašičice limunovog soka i 80 grama jogurta, izmešati i dodati cimet.

Preostale jabuke izrendati i izmešati sa 100 g šećera, malo soli, vanilin-šećerom, uljem i ostatkom jogurta. Umešati jaja i mešavinu s brašnom, jabuke s cimetom i grožđice.

Sipati u kalup za mafine i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pomešati 50 grama šećera s preostalim limunovim sokom, da se šećer rastopi, pa premazati vrele mafine.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: