Mačvanska Mitrovica – Mnogo više od fiskulturne sale

MAČVANSKA MITROVICA – Izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, prema najavama nadležnih, startovaće u narednih mesec do dva dana.

U pitanju je projekta čija će vrednost premašiti 430 miliona dinara, a realizovaće se tokom ove, ali i naredne godine. Od strane Upave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove u okviru prve faze, odnosno takozvane sive faze opredeljena su sredstva u visini od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

Кako objašnjava Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice do kraja sledeće godine u ovaj projekat biće uloženo još 190 miliona dinara, a sredstva će biti obezbeđena iz više izvora sa pokrajinskog i republičkog nivoa.

Foto: Sremske novine

-Na realizaciju ovog projekta čekalo se duže nego što smo planirali, ali ima više razloga zbog čega je to tako, najvažniji od njih jesu činjenica da smo prvobitan projekat koji je izrađen pre nekoliko godina izmenili, kao i poskupljenje građevinskog materijala sa kojim smo se svi suočili od početka epidemije virusa kovid 19. Prosto, mi nismo želeli da ni u jednom pogledu umanjimo taj projekat, čak smo ga u nekoj meri i unapredili, proširili što se tiče određenih kapaciteta, a sve kako bi Mačvanska Mitrovica dobila ne samo salu, već puno više od toga – reči su Samardžića.

Osim fiskulturne sale u objektu će biti smeštene još i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike/trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, sparavarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.

-Fiskulturna sala je površine skoro 1.000 metara kvadratnih, a biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis, gimnastiku, osim nje istakao bih trpezariju, odnosno po potrebi restoran i salu za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj vrlo lako i jednostavno moći da se montira bina, a s obzirom da će celokupan objekat biti nezavistan od nastavno – administrativnog dela škole, znači da će biti na raspolaganju i građanstvu, baš kao i sama sala – objašnjava Samardžić i dodaje da je projektom predviđena i izgradnja sanitarnih čvorova za posetioce, parterno uređenje, kao i parkinga ispred samog objekta.

Foto: Sremske novine

Prema rečima zamenika objekat u Mačvanskoj Mitrovici biće za ponos Mačvanima.

Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija predstavljaće kapitalan i jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu. Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju. Po završetku svih radova Mačvani će dobiti jedan objekat na kojem će im mnogi pozavideti, objekat koji je mnogo više od fiskulturne sale i mislim da je vredan čekanja. Lokalna samouprava kao jedan od prioriteta u svom radu ima ulaganje u obrazovanje, što i ovaj put činimo, a svakako sa tom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti – zaključuje Samardžić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: