Ma, ko je ovo očekivao?! Odbija Njukaslove milione, jer želi da sledi svoje snove!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ipak neće moći da dovode koga hoće i kako hoće!

Svakoga dana nam stižu nove vesti o sveže ambicioznom Njukaslu. Uglavnom su to nagađanja i glasine ko bi mogao da dođe i kada, među njima je i jedan Srbin, ali sada nam dolazi jedna malo drugačija priča.

Jedan od glavnih kandidata za klupu bio je Brendan Rodžers, ali prema pisanju Engleza, on će odbiti svaku ponudu “svraka” da preuzme najpoželjniju klupu u fudbalu.

Razlog? Posao snova. 

Trener Lestera trenutno je na užem spisku kandidata da nasledi Pepa Gvardiolu na klupi Mančester sitija na kraju sledeće sezone. Rodžers ima mnogo poštovalaca na Etihadu, gde je bio jedan od kandidata da 2013. nasledi Roberta Manćinija.

Ipak, u upravi kluba postoji osećaj da bi preuzimanje Njukasla u ovom trenutku moglo da bude politički nepogodno u trenutnoj fazi vlasništva. Kao što znate, vlasnici “svraka” su iz Saudijske Arabije, dok je Siti u većinskom vlasništvu Abu Dabija, odnosno Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Trener iz Severne Irske je prošle sezone osvojio FA Kup, ali navodno nisu svi u Lesteru zadovoljni njime, pogotovo kada je u pitanju prelazni rok. Dejli mejl piše čak i da je trenerova supruga željna povratka na severozapad Engleske.

Gvardiola je odavno najavio da želi da ode iz kluba kada mu 2023. istekne ugovor, tako da je Siti već u procesu pronalaženja novog trenera.

U Sitiju razmišljaju da timu prepunom zvezda treba ili baš veliko trenersko ime ili izuzetan trener koji bi mogao da ublaži udarac gubljenja Španca. Oni veruju da Rodžers spada u drugu kategoriju.

Ipak, neće sve biti “bajka” za Rodžersa. Iako se svi slažu da sa Lesterom radi izuzetan posao, “lisice” su  trenutno 13. na tabeli Premijer lige i imaju problema da usklade obaveze u domaćem i evropskom takmičenju.

Očekuje se da će Njukasl sledeće nedelje raščisti sa trenerom Stivom Brusom, posle nedeljnog duela sa Totenhemom. Njega bi na klupi trebalo privremeno da nasledi asistent Grem Džons.

Tagovi:

Pročitajte još: