logo transparend vojvodina uzivo

Lufthanza otkazuje gotovo sve letove iz Frankfurta i Minhena

FRANKFURT – Nemačka avikompanija Lufthanza otkazala je, zbog današnjeg štrajka upozorenja sindikata „Verdi“, gotovo sve letove iz Frankfurta i Minhena.

Sindikat „Verdi“ pozvao je oko 20.000 pripadnika zemaljskog osoblja na današnji štrajk upozorenja, kojim sindikat namerava da poveća pritisak na čelnike Lufthanze u pregovorima o povećanju plata.

„Prerana eskalacija nakon svega dva dana pregovora nanosi ogromnu štetu“, naglasio je direktor za osoblje Lufthanze Mihael Nigeman.

Na aerodromu Frankfurt Lufthanza otkazuje 678 letova, a u Minhenu je otkazano 345 letova.

Lufthanza je upozorila putnike da do otkazivanja i kašnjenja letova može doći i u četvrtak i petak.

Pored Frankfurta i Minhena, štrajkom su pogođeni i aerodromi u Dizeldorfu, Hamburgu, Berlinu, Bremenu, Hanoveru, Štutgartu i Kelnu.

Štrajk upozorenja u Nemačkoj ne utiče na letove Er Srbije

Štrajk upozorenja nemačkog sindikata „Verdi“ za zemaljsko osoblje na aerodromima za sada neće uticati na obavljanje letova Er Srbije, rečeno je Tanjugu u srpskoj avio-kompaniji.

Inače, „Verdi“ pokriva i sve agente za opsluživanje aviona u Nemačkoj, ali je za sada najavio štrajk samo zemaljskog osoblja na aerodromima u Frankufrut i Minehenu.

Nemačka avikompanija Lufthanza otkazala je, zbog današnjeg štrajka upozorenja sindikata „Verdi“, gotovo sve letove iz Frankfurta i Minhena, kao i letove iz Beograda ka tim gradovima.

Lufthanza je imala juče dva plus dva leta iz Beogada za Minhen i Frankfurt.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.