Ludnica u Portugaliji: Sporting imao 2:0, Benfika se uz VAR vratila u 95. minutu

Opšti haos se dogodio u Lisabonu

Kakav haos, kakva ludnica u Lisabonu! Fudbaleri Benfike su se vratili iz mrtvih protiv Sportinga, gubili su “Orlovi” sa 2:0, ali su uspeli da izjednače na 2:2 čime su jednu ruku stavili na pehar namenjen prvaku tamošnje lige!

Porto je svim silama navijao za Sporting, kako bi im ostala bar neka šansa u poslednjem kolu. Ruku na srce, ostaje i sada, ali dosta manja. Pošto Benfici treba samo bod u poslednjem kolu sa Santa Klarom kako bi overili titulu.

Sporting je dosta bolje otvorio meč, poveli su u 38. minutu preko Trinkaa koji je iskoristio grešku odbrane, šutirao je, njegov udarac je ukroćen, ali je lopta opet došla do njega i on je postigao gol.

Nije se dugo čekalo na novi gol, tek pet minuta. Santos je izveo korner sa leve strane, Diomande je bio najviši u skoku i to je bilo 2:0

Takav rezultat je ostao na semaforu sve do 72. minuta. Tada sledi povratak Benfike.

Prvo je Grimaldo odličnim centaršutem pronašao Orsnesa koji je glavom poslao loptu u prazan deo mreže, ali je pravi haos tek usledio.

 

Sudija je produžio osam minuta, korner je izveo Grimaldo još jednom. Lopta je otišla u srce šesnaenesterca gde je usledila velika zbrka, dosta fudbalera je pokušalo da dođe do lopte, ali niko nije mogao. Sporting je želeo da izbaci van, ali ni to nije uspelo.

Lopta je potom došla do Žoaa Neveša, koji je šutirao jednom, lopta mu se odbila, a drugi put nije bilo nikoga da ga spreči i postigao je gol. VAR je potom gledao usporeni snimak, nije primećena niti jedna neregularnost, te je gol priznat i tako je Benfika stigla na korak od titule.

 

Mihailo Ristić nije ulazio u igru na ovom meču.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: