APATIN – Najbolji kuvari riblje čorbe i paprikaša u Vojvodini, na Trgu Nikole Tesle, nadmetali su se za priznanje najboljeg.
Pored takmičarskog dela, kuvao se i veliki kotlić sa 300 porcija paprikaša koji se besplatno, uz prethodno rezervisan vaučer, mogao degustirati. Da ambijent bude pravi alaski, pobrinuli su se tamburaški orkestri „Dunavski biseri“ i „Banda drvena“.
Apatinci su se još jednom pokazali kao dobri domaćini, ali i kao najbolji kuvari. Na manifestaciji „Zlatni kotlić Vojvodine 2024“ Predrag Lovrić osvojio je prvo mesto u kuvanju riblje čorbe, dok je Nemanja Ivančić poneo titulu najboljeg kuvara ribljeg paprikaša. Ovim pobedama, Apatinci su još jednom potvrdili da su nenadmašni u pripremi ovog ribljeg specijaliteta!
Ova prestižna turističko-gastronomska manifestacija okupila je najbolje kuvare iz Vojvodine, a nagrade u dve kategorije uručio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Apatinac Predrag Lovrić poneo je titulu najboljeg kuvara riblje čorbe, dok su u istoj kategoriji drugo i treće mesto osvojili Dušan Lukin iz Kikinde i Stevan Božić iz Bačke Palanke. U kategoriji ribljeg paprikaša, pored Apatinca Nemanje Ivančića na prvom mestu, Dejan Petković iz Srpskog Miletića osvojio je drugo, a Miloš Rakas iz Prigrevice treće mesto.