Lovačka komora Srbije u Staroj Pazovi organizovala stučni skup

STARA PAZOVA –  Lovačka komora Srbije u skladu sa godišnjim programom edukacije za 2023. godinu organizovala je stručni skup za članove Komore sa licencom u Beloj zgradi u Staroj Pazovi za obavljanje stručnih poslova gazdovanja lovištem i obavljanje poslova lovočuvarske službe.

Članovi lovačke komore su lica koja ispunjavaju uslove i zakone o divljači u lovstvu u Lovačkoj komori, a to je da imaju minimum srednje školsko obrazovanje u kom su izučavali predmet iz lovstva. Kada postanu članovi otvara im se mogućnost da polažu stručni ispit za sticanje određene licence za obavljanje poslova u lovstvu. Postoje tri licence koje su predviđene zakonom o divljači  za tri posla koje stručni radnici obavljaju, a to su poslovi lovočuarske službe, poslovi stručne službe za gazdovanje lovištem i poslovi izrade planskih dokumenata, a predavanje je održano za prve dve grupe stručnih radnika Komore.

U skladu sa programom edukacije na predavanju su se obrađivale 4 teme: Obuka o korišćenju i načinu unosa podataka u lovački informacioni sistem, Fauna karnivora Srbije- nezakonska postupanja i uloga lovočuvarske službe u sprečavanju istih, Ishrana divljih papkara, Primena Zakona o divljači i lovstvu kao i podzakonskih akti u praksi.

Na skupu je pristvovalo oko 150 licenciranih članova komore iz Srema i Bačke, kojima je izdato Uverenje o učešću na stručnom predavanju koje će im služiti kao dokaz o ispunjenosti propisanih obaveza članova Komore u pogledu pohađanja stručnih skupova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.