Tibetanska medicina vekovima se koristi širom sveta umesto lekova zvanične medicine, pre svega jer su Tibetanci poznati kao zdrav i dugovečan narod.
Jedna od najpopularnijih metoda je ispijanje tibetanskog čaja, u kojem je glavni sastojak đumbir, ima protivupalna, antipiretska i analgetska svojstva, a zbog ostalih sastojaka i načina pripreme, pomaže ako vas muči hroničan umor i osećaj iscrpljenosti.
Pravo vreme da počnete da ispijate tibetanski čaj je period smene godišnjih doba, kada je imunitet oslabljen. Štaviše, u ovom periodu vam može pomoći da se izborite sa tzv. prolećnim umorom.
Sastojci:
5 g rendanog đumbira, 2 kašike isceđenog limunovog soka, 2 kašike meda, prstohvat mlevene ljute papričice i prstohvat anisa, 2 l vode.
Priprema:
Vodu prokuvajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa dodajte sve sastojke. Procedite i pijte u gutljajima tokom celog dana ili još bolje po jednu šolju pre svakog obroka. Ova količina čaja dovoljna je za tri osobe, pa ako pravite samo za sebe, možete da smanjite količinu. Čaj kuvajte svež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.