Ljubitelji vina će biti oduševljeni: omiljeno piće mnogih dama pomaže u lečenju jedne od najupornijih infekcija

Jednostavno, stvar je u jedinjenju – resveratrol.

Mnogi od nas su ljubitelji vina.

A ukoliko ste i vi među njima, verujemo da ćete, nakon čitanja ovog teksta, imati razlog više da ga volite.

Naime, vino, a posebno crveno, sadrži polifenolno jedinjenje – resveratrol.

Ono se nalazi u pokožici bobice grožđa i može da bude značajan saveznik u borbi protiv gljivičnih infekcija.

U čemu je stvar?

Biljka ovo jedinjenje sintetiše kako bi se i sama branila od gljivica, te ono ima antigljivičnu funkciju. Veću količinu resveratrola ima loza koja je manje tretirana fungicidima, dok ga u organskim vinogradima ima najviše.

U procesu dobijanja vina, kontakt sa pokožicom povećava sadržaj ovog jedinjenja, što je posebno zanimljivo.

U čemu sve pomaže?

Njegovi benefiti su brojni. Između ostalog može da reši probleme i sa bolestima kao što su:

– kožne,
– kardiovaskularne,
– neurodegenerativne,
– autoimune,
– gojaznost,
– dijabetes tipa II,
– masna jetra,
– zarazne,
– onkološke.

Resveratrol, takođe, usporava i proces starenja.

Ovo, naravno, ne znači da sa njim treba da preterujete, ali čaša dnevno će biti od velike koristi vašem organizmu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.