Ljubavni horoskop za decembar 2023.

Šta vas sve očekuje na polju ljubavi tokom decembra meseca 2023. godine? Ovnovi postaju posesivni, Rak ima idealnih 30 dana za ljubav, a Ribe same sebi stvaraju zaplete.

Ovan

Energija koju emituju planete utiče na vas, dovodeći vas u kontakt sa svojim osećanjima. Više nego ikad pre, potrebno vam je strpljenje i smirenost. Vaša podložnost uticaju i fascinaciji mogu vas navesti da se odreknete pojedinih principa, prihvatite određene predloge i upletete u odnose koji mogu izazvati teškoće i neprijatnosti. Analitičnost ovde ne pomaže – oslušnite svoj unutrašnji glas, koji vas upozorava da nešto nije u redu i poslušajte ga. Možda osećate nagon da uronite u iskušenja, ali zvezde vas savetuju da upravljate svojim osećanjima i odolite nedostojnim izazovima.

U partnerskim odnosima ljubomora i posesivnost mogu podići glavu i uzdrmati stabilnost vaše veze. Posmatrajte svoje ponašanje i objektivno procenite koliko je (ne)zrelo. Energija planeta iznosi na sto vaše najdublje želje, koje ne možete poreći, ali im se ne morate predati i dozvoliti da upravljaju vašim ponašanjem. Oslonite se na svoju unutrašnju snagu i pronađite ravnotežu između rezonovanja i sirovih osećanja, kako bise upravljali svime što se pojavi. Krajem meseca, talasi se smiruju i donose stabilnije raspoloženje i buđenje romantičnih osećanja.

Bik

Romantične intrige i drama na početku meseca mogu vas naterati da poželite da se skrasite i pronađete nešto sigurno i predvidljivo. To može biti zrelo razmišljanje, ali može biti i kretanje linijom manjeg otpora i odustajanje od onog što želite i zaslužujete. Možete sresti nekog ko će otelotvoriti vaše dileme i zaključke, ili čak više osoba koje će vas staviti u različite vrste iskušenja. Možete upoznati zrelu osobu spremnu na obaveze, ali morate sačekati da se emotivne oluje stišaju, da biste mogli da je prepoznate.

U partnerskim odnosima možete biti podstaknuti da impresionirate i zavedete partnera – ta igra može zapaliti strasti i vratiti romantiku u vaš odnos. Neki Bikovi se mogu suočiti sa zatvaranjem emocionalnih krugova, na više načina – može se pojaviti osoba iz prošlosti, ili vas razmišljanje može dovesti do opraštanja i otpuštanja, a i veza u kojoj ste, može se okončati nakon dugog perioda hlađenja i udaljavanja. Ne pokušavajte da spasavate odnos, samo zato što imate toliko zajedničkih sećanja i što ste toliko uložili – radije zatvorite taj krug, da biste u budućnosti mogli da ostvarite zdraviji odnos.

Blizanci

Sredinom meseca stvari se mogu pokrenuti za vas – međutim, pre nego što pronađete nekog sa kim možete započeti vezu, morate da razjasnite sebi šta je ono što želite od partnera, što tražite u odnosu i što ste sami spremni da ponudite. Do kraja meseca, energija postepeno raste, društveni život dobija bolji kvalitet i mogućnosti za upoznavanje novih osoba rastu. Prepustite se dobrom provodu i iščekujte povoljne ishode – novi roman možete započeti i sa nekim sa kim već imate istoriju.

U partnerskim odnosima neispunjene želje mogu izazvati sukobe, zamerke i prebacivanje krivice na početku meseca. Ako ne uspete da kanališete dramu, moraćete da se bavite kontrolom štete, a to znači strpljivo i istrajno izlaženje partneru u susret i davanje primera svojim ponašanjem, u nastojanju da ćete inspirisati partnera da vam uzvrati na isti način, dok suptilno iznosite svoje potrebe i predloge. Biće potrebno neko vreme da pronađete kompromise i rearanžirate dogovore i granice koje vam više ne služe i koje je vaš odnos prerastao.

Rak

Ako ste slobodni, idealno je vreme da nekog upoznate – ovo pitanje ulazi u fokus dok Venera pravi trigon sa Saturnom u prvoj nedelji decembra. Mogli biste da se više angažujete sa osobom koju već poznajete i koju počinjete da posmatrate drugačijim očima, a to bi mogla da bude i veza na daljinu, koja obećava ozbiljan preokret – naročito ukoliko razmišljate o tome sa kim ćete provesti novogodišnju noć i praznike. Ostanite realni u proceni svog ponašanja, kao i ponašanja drugih osoba, jer će vas to zaštititi od grešaka i slomljenog srca.

U partnerskim odnosima potresi u prvim danima decembra mogu postaviti scenu za rešavanje problema koji su se nagomilali i sa kojima niste bili voljni da se suočite. Kad se slegne prašina, neke stvari će postati tako očigledne da će biti smešno i nedostojno da pokušate da ih ignorišete. Udahnite duboko i posvetite veći deo meseca raspetljavanju sitnih i krupnih čvorova i podsticanju partnera da vam se aktivno pridruži u tom naporu. U poslednjoj nedelji decembra stanje se stabilizuje a pozitivne promene postaju vidljive.

Lav

Imaćete mnogo prilika za druženje i dobar provod ovog meseca, a to znači upoznavanje i flert. Dete u vama je veselo i zadovoljno, ali mu nemojte dozoliti da pravi emocionalne izbore – vreme je da razmišljate i postupate zrelo, praveći izbore koji imaju potencijale za budućnost. U tom smislu, možete shvatiti da se i ne zabavljate baš kao što ste očekivali. Novi početak u ljubavnom životu može nastupiti sredinom meseca – najbolje vreme za sastanke nastupa od 25. decembra.

U partnerskim odnosima najbolje ćete održati harmoniju komunicirajući aktivno po svim važnim pitanjima. Budite pažljivi, da ne biste iskomplikovali odnos, tamo gde treba da ga pojednostavite i rasteretite. Pronađite zajedničke aktivnosti i interese u kojima ćete se angažovati sa partnerom, kako biste revitalizovali vaš odnos. Zajednička zabava, kućni poslovi i planovi pomoći će vam da se dublje povežete i osvežite osećanje zajedništva i timskog delovanja.

Devica

Sredinom meseca, kada Merkur krene retrogradnim hodom, prošlost se u nekom obliku može vratiti u vaš život i omogućiti vam zatvaranje krugova ili obnavljanje odnosa. Razmislite o svojim motivima za obnavljanje veze – da li samo želite da se skrasite i smatrate da nećete imati bolji izbor za izbegavanje samoće, ili verujete da postoji nešto vredno što možete oživeti i negovati ubuduće. Napravite planove za novogodišnju noć sa nekim sa kim ćete se najprijatnije i najopuštenije osećati, savetuju zvezde.

U partnerskim odnosima posesivnost može izazvati probleme početkom meseca, a ako ozbiljno želite da negujete odnos i da se stabilizujete, vodite iskrene razgovore krajem prve nedelje decembra. Možete pronaći kompromise i postići dogovore, ako ostanete iskreni i otvoreni u pristupu. Proverite svoja osećanja – ako ljubav postoji, uložite svu pažnju i energiju koja je potrebna da je oživite i naoružajte se strpljenjem i tolerancijom.

Vaga

Budite pažljivi ako se nađete u situaciji da ne dobijete ono, odnosno, onoga koga želite. Ne ide vam u prilog da pokazujete neuredna osećanja i da kucate na zatvorena vrata. Vratićete se u emocionalnu formu dok se Venera sinhronizuje sa Saturnom krajem prve nedelje decembra, a to znači da ćete umeti da odmerite ono što ulažete i ono što primate, kako biste sačuvali dostojanstvo i samopoštovanje. Pokažite svoju velikodušnost i toleranciju – ali ne preterujte u tome, neka drugima bude jasno da je to stvar vaše dobre volje koja nije neiscrpna.

U partnerskim odnosima budite posvećeni negovanju romanse – male promene u načinu oblačenja i frizuri, mogu doprineti da vas partner gleda sa obnovljenim interesovanjem. Negujte strpljenje i nemojte uzimati k srcu ono što partner može reći bez razmišljanja, a ako želite da vodi više računa o vašim osećanjima, povedite razgovor o tome u odgovarajućem trenutku i predložite mu načine na koje može učiniti da se osećate voljeno, viđeno i shvaćeno. Mala prilagođavanja u datoj situaciji mogu napraviti velike pozitivne promene!

Škorpija

Vaša samouverenost i poverenje u sopstvenu privlačnost i vrednost raste ovog meseca, što će uveliko doprineti vašoj harizmi. Osobe oko vas će shvatiti da ste neko koga treba uzeti ozbiljno i sa čijim se osećanjima ne mogu igrati. Budite svesni načina na koji vas drugi doživljavaju, ali ostanite suzdržani kada su u pitanju vaša interesovanja i osećanja – ponekad ova taktika može biti veoma uspešna, naročito ako želite da stavite na probu nekoga ko vam se dopada (jer ne želite da se ulažete u površan odnos i da se razočarate ako se pokaže da neko nije ono što deluje da jeste.

U partnerskim odnosima možete se uskladiti, pronaći zajednička rešenja i uhvatiti korak, nakon perioda nesklada i borbe za dominaciju. Buđenje strasti i romantični trenuci pomoći će da osnažite svoju povezanost. Budite strpljivi ako partner ne razmišlja i ne reaguje tako brzo kao vi – ako vi morate usporiti da bi vas partner stigao, učinite to, to je ustupak koji pravite zbog mira i stabilnosti u vezi. Kanališite svoju potrebu za nezavisnošću kroz posao, hobije i kreativna interesovanja.

Strelac

Diskretan rad na uspostavljanju nove veze može dati rezultate, pre nego otvoreno i aktivno angažovanje. Ovo može uključivati i nedavanje informacija prijateljima i bližnjima – ako sa nekim flertujete i dogovarate se da se vidite, imate prava da to sakrijete od svih drugih. Oni imaju dobre namere, ali njihova energija može poremetiti suptilne vibracije koje su tek počele da se ispoljavaju i kojima treba vremena da se povežu i „prorade“. Tajnovitost izražena u prvoj polovini decembra, može biti „provaljena“ krajem meseca, što vam još uvek daje dovoljno vremena da se bavite svojim privatnim životom bez bilo čijeg nadzora, uplitanja i komentara.

U partnerskim odnosima prva nedelja decembra može biti naporna – fokusirajte se na domaći ambijent i izgradnju intimnog života koji će ispuniti vaše emocionalne potrebe. Romantične večeri provedene kod kuće, pojačaće osećaj zajedništva i pripadnosti i pružiti mir posle napornih dnevnih obaveza. Neka vaša privatnost bude oaza mira, izvor hranljivih ljubavnih sastojaka, duboke razmene i istrajnog poštovanja, jer to će osnažiti i vas i partnera i vaš odnos.

Jarac

Možete se ponašati neuobičajeno neumereno i nametljivo u prvoj nedelji decembra, zbog čega vas neko može zapaziti sa negodovanjem – koje se do kraja meseca može pretvoriti u dublje interesovanje, pa čak i divljenje. Pogledajte bolje oko sebe, da vidite ima li još kandidata za druženje i povezivanje, kojima možete pružiti šansu da učestvuju na izborima za potencijalnog partnera.  Ostanite suzdržani u deljenju svog mišljenja koliko god možete, a ako ste već iskazali neke stavove koji mogu biti pogrešno protumačeni, budite mirni – to kako neko tumači ono što vidi i čuje (možda čak i iz druge i treće ruke) uopšte se ne tiče vas i ne treba da vas uznemirava na bilo koji način.

U partnerskom odnosu je vreme za iskrenu razmenu – iznesite svoje mišljenje i svoja prava osećanja o tekućim pitanjima. Ako ih sada zadržite za sebe, ili potisnete, u budućnosti je moguća eskalacija problema i nerazumevanja. Suptilne promene su već u toku u vašem odnosu, a na vama je da ih usmerite u pozitivnom i konstruktivnom, ili negativnom i destruktivnom pravcu. Budite svoji, a to znači, budite realni, prizemljeni i pažljivo posmatrajte i slušajte – i partnera i sebe – kako biste stekli dublje uvide i više jasnoće o tome šta je najbolje za vaš odnos i da li to možete učiniti, ili ćete se zadovoljiti sa onim što je dovoljno dobro.

Vodolija

Drušveni život će napredovati od sredine meseca – pod uticajem Venere, vaša popularnost može ustalasati osećanja i ubrzati otkucaje više srca! Uživajte u romantičnim prilikama, razmenama i flertu, svesni da morate razdvojiti važno od nevažnog, odnosno, prepoznati osobe koje su vredne vaše pažnje i razlikovati ih od onih koje vas angažuju samo površno. To može biti teško, jer hemija vam može pomrsiti konce – a vi vrlo dobro znate kako to izgleda i kakve posledice može imati pokušaj raspleta. Spontano uživajte, ali pažljivo birajte, savetuju zvezde!

U partnerskim odnosima mogu se pojaviti trenuci nesigurnosti i sumnje u partnera početkom meseca. Setite se da uvek prvo treba da pomislite da partner ima svoje razloge i da mu pružite priliku da rasprši vaše sumnje i dokaže da je dostojan vaše ljubavi i poverenja. U drugoj nedelji decembra nastaje bolji period u kome se možete, pod uticajem planeta, osećati zrelije i stabilnije, uz povišen osećaj odgovornosti prema partneru i vezi. Pustite kontrolu i vodite otvorene razgovore, pokažite svoju ranjivost, kako biste se (još jednom) uverili da je partner neće upotrebiti protiv vas, već će vam pružiti razumevanje i utehu.

Ribe

Društveni život može stvoriti zaplete koje nikada ne biste očekivali – previše uključivanja i empatije za probleme druge osobe, može dovesti do narušavanja poverenja i zahlađenja bliskog prijateljstva. Skloni ste da imate problema sa postavljanjem granica i sada imate priliku da pokažete novostečenu zrelost i otpornost i ne dozvolite drugima da vas uvuku u drame i intrige koje nemaju veze sa vama. Ako i pored toga nastupi zahlađenje u prijateljskim odnosima, možda je vreme za preispitivanje i procenjivanje da li vam je neko zaista potreban u životu.

U partnerski odnosima je dobro vreme za ulaganje i negovanje veze na svim nivoima. Zajednička zabava u društvu i u privatnosti, dobar provod, kao i intimni trenuci, mala iznenađenja, simpatični pokloni, aktivnosti u kojima zajedno uživate i zajedničke praktične akcije usmerene na obostarnu udobnost i zabavu, podići će energiju i povezati vas u osećanju da nastupate kao tim, jer ste tako i bolji i pametniji i sami sebi se više dopadate. Pun Mesec u Raku 25. decembra može doneti ispunjenje najvećih romantičnih nada i snova.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.