„Live Aid 2022“ u Domu omladine u Pančevu 13. jula

PANČEVO – „Live Aid 2022“ je muzički događaj koji će biti održan u sredu, 13. jula u 20 časova u bašti Doma omladine u Pančevu.

Organizator je Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS koji i ove godine organizuje raznovrsan muzički program povodom godišnjice Live Aid festivala. Prošlo je 37 godina od prvog Live Aid-a i mladi Pančevci na ovaj način žele da podsete na planetarni muzički događaj.

Posetioci u bašti Doma omladine Pančevo će imati priliku da uživaju u hitovima iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Ovogodišnji Live Aid u Pančevu otvoriće nastup pevačice Lee Cain, a nakon nje će od 21 sat nastupiti mladi Pančevci „Storm bend“ pobednici Talent Show-a koji je ranije ove godine organizovao KOMPAS.

Aktivistkinje KOMPAS-a Zminita i Nata će od 22 sata puštati muziku raznih žanrova kako bi svim posetiocima obezbedile sjajan provod do samog kraja događaja.

Ulaz na događaj košta 200 dinara, a na štandu će biti postavljena i kutija za donacije. Osobe koje na događaj dođu obučeni u stilu ’80 (na primer kao hipi, retro, vintidž, pank, glem i slično) ostvariće 50% popusta na ulaznicu, pa će samim tim karta koštati 100 dinara.

Na štandu će posetioci moći da preuzmu besplatne kondome i postave pitanja o reproduktivnom zdravlju aktivistima KOMPAS-a, a takođe će moći da se fotografišu sa Fredijem Merkjurijem u realnoj veličini.

Prikupljen novac će biti iskorišćen za poboljšanje kvaliteta prevencije HIV-a i popularizaciji testiranja na HIV.

Live Aid su bila dva velika humanitarna koncerta koji su istovremeno održana 13. jula 1985. godine, a koje su organizovali Bob Geldof i Midž Jure.

Koncerti su održani na stadionu Vembli u Londonu (na kojem je prisustovalo oko 72.000 gledalaca) i na „FK stadion” u Filadefiji (oko 100.000 gledalaca). Organizovani su u cilju smanjenja posledica gladi u Etiopiji. Live Aid je jedan od najvećih televizijskih događaja svih vremena prenošenih preko satelita, kojeg je uživo pratilo oko 1.900.000.000 gledalaca u 150 zemalja sveta.

U projekat su bili uključeni i u njemu aktivno učestvovali muzičari širom sveta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: