Lipijev obračun sa nemačkim špijunima: Zatražio sam od igrača da se okrenu ka objektivu i skinu gaće

Italijan znao posebne metode za obračun sa nezvanim gostima

Bivši selektor italijanske reprezentacije Marčelo Lipi govorio je o smešnom incidentu koji se dogodio tokom Svetskog prvenstva 2006. godine.

– Jutro pred polufinalni meč, trenirali smo kod Dortmunda i video sam bleskove svetlosti kako dolaze sa drveća koje se nalazi u blizini. Mislio sam da se neki špijunski fotografi kriju i pokušavaju da dobiju neke informacije o našoj taktici. Zato sam zamolio svoje igrače da svi stanu leđima okrenuti drveću i na moju komandu da se sagnu i skinu šorts. Oni su to uradili i svi smo se smejali. Činjenica da nije objavljena nijedna fotografija možda govori da nije bilo fotografa, ali smo se bar zabavili, što je sastavni deo pobedničkog tima. Samo tehnički kvaliteti nisu dovoljni ako nema harmonije u timu – rekao je Lipi.

Nije teško pretpostaviti da je špijune poslao FS Nemačke, jer su se Italijani pripremali za polufinale protiv “pancera” koje je tada vodio Jirgen Klinsman. “Azuri” su slavili u produžetku golovima Grosa u 119. i Del Pjera u 120. minutu.

Italijani su kasnije u finalu bili bolji od Francuza, posle penala 5:3, u meču koji je obeležio incident između Zidana i Materacija.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: