Linzeri: Keksići idealni za sneg i jutarnju kafu

Oduševiće vas mirisom i ukusom.

Sastojci:

150 g oštrog brašna
150 g glatkog brašna
50 g mlevenih badema
1 prašak za pecivo
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
1 kašičica kisele pavlake
1 limun (korica)
Prstohvat soli
Prstohvat cimeta
Džem po želji

Priprema:

Maslac i šećer penasto umutiti mikserom. Zatim, dodati limun i vanilin šećer, so, cimet i jaje. Smesu dobro umutite.
Postepeno dodajte pomešana brašna (oštro i glatko) s praškom za pecivo i mlevenim bademima.

Nastavite da miksate, pa pred sam kraj dodajte kiselu pavlaku.
Testo izvadite iz posude i sada obavezno dodajte još malo oštrog i glatkog brašna, toliko da se ne lepi za ruke.
Umesite ga dva, do tri puta, te testo zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

Radnu površinu prekrijte brašnom ,kako biste lakše razvukli testo. Testo, potom, razvaljajte na svega pola centimetra, uzmite različite kalupe (modlice za kolače) i napravite oblike.
Naravno, jedna strana mora da ima rupicu u sredini kako biste je napunili omiljenim džemom.
Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa poređajte svoje kolačiće.

Pecite ih na 170 °C, pet minuta.
Kada se ohlade, jednu stranu premažite džemom, pa je sastavite sa odgovrajućim oblikom.
Na kraju, pospite šećer u prahu kao završni detalj ove praznične čarolije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.