logo transparend vojvodina uzivo

Letnji šahovski kamp za decu „Letenka 2023“

šah
LETENKA / FRUŠKA GORA – U srcu Fruške gore, na Letenci, danas počinje letnji šahovski kamp „Letenka 2023“, treći po redu. Trajaće do 20. avgusta a namenjen je deci od 6 do 16 godina. 

Rad se organizuje u grupama, prilagođenim uzrastu i šahovskom umeću. Sa polaznicima kampa će raditi velemajstori i intermajstori koji imaju titule trenera. Biće rejtingovan jedan ili čak dva turnira, a održaće se i turnir rapid u ubrzanom šahu i brzopotezni turnir.

Kako kaže Almir Gagić iz Šahovskog kluba „Bubamara“, osim šahovskih aktivnosti, biće organizovane i sportske aktivnosti u prirodi poput jutarnjeg trčanja, bacanja koplja, pikada kao i šetnje kroz prirodu.

„Kamp se održava od 14. do 20. avgusta, namenjen je deci od 6 do 16 godina. Do sada imamo prijavljenih 50 učesnika i sve više dece koje su zainteresovana za šah nam se javlja, zahvaljujući Šahovskom savezu Srbije i Šahovskom savezu Vojvodine, i nama nekolicini koji radimo sa decom. Želja nam je da se šah vrati u škole kao izborni predmet, što bi još više doprinelo popularizaciji.“, kaže Gagić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.