Letnji kamp „Povratak prirodi“ – Nezaboravno iskustvo za rumske osnovce!

RUMA – Sportsko leto ove godine u rumskom izletištu Borkovac obiluje mnogobrojnim zanimljivim aktivnostima.

Jedno od najinteresantnijih sportsko- rekreativnih dešavanja namenjenih deci je letnji kamp „Povratak prirodi“ koji je rumskim osnovcima pružio nezaboravno iskustvo.

Foto: Opština Ruma

Letnji kamp „Povratak prirodi“ organizovan je sa ciljem da se mališani upoznaju, zbliže, druže i animiraju u prirodi, i da već kroz pomalo zaboravljene aktivnosti steknu, ne samo nova poznanstva, već i da stvore neke nove sposobnosti, potrebne za dalji razvoj i osamostaljivanje u životu.

Foto: Opština Ruma

Za razliku od prošle godine, kada je kamp trajao tri dana, ovogodišnji kamp je trajao sedam dana i boravak je podeljen na četiri starosne grupe dece, koja su otkrivala lepote prirode i istraživale njene čari, sticale nove veštine i učili o važnosti očuvanja životne sredine.

Foto: Opština Ruma

Svaka grupa imala je stručne vodiče koji su sa njima učestvovali u brojnim aktivnostima kao što su: istraživanje prirode, streličarstvo, kajaking, ribolov, a tokom kampa se organizuju i ekološke radionice, sportski poligoni i još mnogo drugih zanimljivih dešavanja.

Foto: Opština Ruma

„Posebno nas raduje to što osmesi rumskih mališana garantuju da je letnji kamp deci doneo mnogo lepih i nezaboravnih uspomena”, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: