Letnja musaka je savršen ručak, ali i večera. Lagana i ukusna – kombinacija koju svako želi po toplom vremenu.
Recept će vam oduzeti malo vremena, ali je ukus kom dugo nećete odoleti.
Saastojci za letnju musaku:
2 jajeta
2 tikvice
2 paprike
200 g pečuraka
1 patlidžan
2 paradajza
beli luk
pavlaka
1 kašičica senfa
jogurt
so
biber
Priprema letnje musake:
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tanjim slojem ulja.
Uključite rernu na 220 stepeni da se ugreje.
Za to vreme, isecit tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i zabiberite.
Beli luk takođe isecite u željenoj količini i odvojite u činiju gde ćete pomešati sastojke za preliv.
Poređajte povrće u činiju.
U činiju sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.
Pecite u rerni 20-ak minuta ili dok ne porumeni.
Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recept za slatko od trešanja! Nekoliko sastojaka i trikova za poslasticu koju svi obožavaju
Na vreme zasučite rukave i spremite poslasticu koju ćete imati tokom cele godine Sezona trešanja je uveliko počela, a mnoge domaćice su jedva dočekale da spremaju razne đakonije od ovog preukusnog voća. Zato, na vreme zasučite rukave i spremite poslasticu koju ćete imati tokom cele godine. Slatko od trešanja sprema se veoma jednostavno, a nema ko ga ne voli. Sastojci: * 1 kg trešanja (poželjno bez koštica) * 1,2 kg šećera * 1 limun * 500 ml vode * 1 vanilin šećer (po želji) Priprema: Operite trešnje i pažljivo ih očistite od peteljki i koštica. Najbolje je koristiti poseban aparat za vađenje koštica […]
Opširnije