Lesor otkrio zašto je napao Petruševa na kraju derbija: “On me udario i izbio mi vazduh… Nije mu prvi put”

I uprkos pobedi Partizana, ovaj derbi je ostao u znaku ovog sukoba

Večiti derbi između Zvezde i Partizana, koji je pripao crno-belima, prošao je kompletno u znaku sukoba između iz Matijasa Lesora i Filipa Petruševa, gde je na samom kraju meča Francuz udario pesnicom košarkaša iz protivničkog tabora.

Posle meča je reagovao Željko Obradović na konferenciji za medije, koji je žustro osudio ponašanje svog košarkaša, dok su saopštenjima reagovali i Crvena zvezda i Partizan.

Naposletku se oglasio i Matijas Lesor, koji je za MozzartSport izjavio da mu je žao zbog čitave sitaucije.

– Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji – istakao je Lesor.

Potom je Francuz objasnio i šta se dogodilo na meču, naime, on tvrdi da ga je Petrušev udario i da mu je izbio vazduh, iako se na snimku vidi da do kontakta nije došlo.

– Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima – zaključio je Lesor.

Sporan snimak i sukob možete pogledati u nastavku teksta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: