Lenjigradska salata odličana je i kao prilog uz meso, a u toplim letnjim danima može biti i čitav obrok.
Nepoznato je zašto ova salata nosi naziv lenjigradska, ali sigurno jeste to je da je veoma ukusna, naročito kao prilog za tople dane.Jednostavno i brzo se sprema, a praziluk u kombinaciji sa sirom i jogurtom joj daje poseban šmek.
Trik je taj da ne dozvolite da se krompir ohladi jer hladan ne upija lepo ukuse, nego dok je još vruć dodajte i ostale sastojke.
Odlično ide uz razne vrste mesa, a može da bude i kompletan obrok i odlično predjelo
Sastojci:
6 krompira
2 struka praziluka
250 g tvrdog sira
400 g kisele pavlake
200 ml jogurta
malo seckanog peršuna
mirođija
so
biber
sok od pola limuna
Priprema:
1. Svetliji deo praziluka isecite na kolutove, ne preterano tanke, blago posolite i rukama razlistajte.
2. Krompir kuvajte u ljusci u slanoj vodi 30-40 minuta. Još topao, malo prohlađen krompir oljuštite i isecite ga na kockice. Topao krompir odmah ubacite u činiju u kojoj ste pomešali pavlaku, majonez i jogurt i sve to već začinili solju i biberom. Dodajte praziluk, narendani sir, iseckan peršun i mirođiju, sok od pola limuna, pa sve lepo izmešajte.
Ako je krompir upio preliv, pred služenje dodajte još malo jogurta i po potrebi još žačina po ukusu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.