Varijanta omiljenog italijanskog specijaliteta

Recept će vas potpuno kupiti, jer ćete potrošiti duplo manje vremena na pripremu, pa će ručak biti duplo zadovoljstvo. Neke domaćice uživaju u tome da prave kore za lazanje, dok druge isključivo koriste kupovne, a u ovom receptu su glavni sastojak slane rozen kore koje vam štede vreme u svakom slučaju.

Dakle, umesto klasičnih, koristite rozen kore koje su em brža, em ekonomičnija verzija u popularnom italijanskom specijalitetu.

Kada vam je uzurban dan, stižu vam iznenadni gosti ili biste jednostavno da isprobate novi recept, onda su lazanje su idealan obrok, bilo da je ručak ili večera u pitanju.

Nakon ukusnih lazanja, poslužite se domaćim sladoledom za čiju pripremu će vam biti potrebno svega desetak minuta.

Sastojci:

1 pakovanje slanih rozen kora
1 glavica crnog luka
150 g šargarepe
100 g slanine
400 g mlevenog mesa
400 g (konzerva) oljuštenog pelat paradajz
1dcl belog vina
origano, so, biber

Za bešamel sos:

50 g maslaca
50 g brašna
1 l mleka
200 g kačkavalja

Priprema:

Iseckan luk propržite, dodajte iseckanu slaninu, rendanu šargarepu, meso… Kada je sve proprzeno dodajte vino, oljušten pelat paradajz, pa začinite biberom, solju i origanom.

U šerpi zagrejete i otopite maslac, dodate brašno i propržite. U to sipajte mleko i skuvajte bešamel sos. U gotov bešamel ubacite polovinu kačkavalja i zacinite po ukusu.

Nakon toga, nauljeni pleh naizmenično ređajte kore, fil od mesa i bešamel. Na kraju završite sa filom od mesa i bešamelom.

Pecite 15 minuta na 220 stepeni.

Kada su gotove, izvadite lazanje i pospite preostalim kačkavaljem pa vratite u rernu na još 30 minuta.

Bon appetit!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.