Jedno od najpoznatijih jela na svetu u ovoj varijanti postaće favorit vaših ukućana.
Za sve one koji bi da odmore od mesa, evo odličnog recepta.
Sastojci za lazanju sa bejbi spanaćem:
1 kg bejbi spanaća
500 g lazanja
400 g polutvrde mocarele
150 g parmezana
250 g mekog sira
50 g maslaca
500 ml mleka
3 kašike brašna
maslinovo ulje
so
biber
muskatni oraščić
beli luk
Priprema lazanje sa bejbi spanaćem:
U dubljem tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte dva prerezana češnja belog luka. Dodajte opran spanać i pustite samo kratko da se proprži. Prohladite spanać, pa ga dobro ocedite i malo usitnite. Beli luk izvadite i bacite.
Spanaću ponovo u tiganj dodajte meki sir i začinite solju i biberom.
Pripremite bešamel: u dubljem tiganju otopite maslac, dodajte brašno pa promešajte. Dodajte malo po malo vrućeg mleka i mešajte dok ne dobijete glatku polutekuću smesu. Začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem.
Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, zatim slažite sloj lazanja. Dodajte zatim deo smjese sa mekim sirom i spanaćem, pa deo mocarele narezane na komadiće, pa malo narezanog parmezana.
Slažite dok ne potrošite sve sastojke. Poslednji sloj neka bude bešamel i još malo rendanog parmezana po vrhu.
Pokrijte folijom pa pecite u unapred zagrijanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Otkrijte foliju i zapecite još otprilike 15 minuta. Pustite lazanje da odstoje 5-10 minuta pre sečenja.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.