logo transparend vojvodina uzivo

, ,

Lavice ponovo na okupu: Prva adresa Vršac!

VRŠAC – Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije počinje pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Biće ovo treći uzastopni olimpijski turnir koji će se u julu i avgustu igrati u Lilu i Parizu.

Ekipa Marine Maljković prvi deo priprema provešće u Vršcu, zajedno sa našom U20 reprezentacijom koja se sprema za Evropsko prvenstvo u Klaipedi i Viljnusu od 6. do 14. jula. Na početku priprema će raditi 36 košarkašica.

Naše najbolje košarkašice u junu mesecu odlaze u standardnu bazu na Zlatibor, a do početka Olimpijskih igara treniraće u Beogradu uz učešće na turniru u Belgiji i dve prijateljske utakmice protiv Francuske u Lionu.

Selektorka Srbije Marina Maljković i ovoga puta će šansu pružiti mladim košarkašicama da dokažu da su spremne da uđu u sistem seniorskog tima, uz, naravno, proverene snage.

Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.