Lakše i brže do svakog korisnika! Novi automobil za Crveni krst Pećinci

PEĆINCI – Crveni krst Vojvodine uručio je ključeve za 22 automobila organizacijama Crvenog krsta iz opština na teritoriji AP Vojvodine, na Novosadskom sajmu, 20. februara, među kojima je i Crveni krst Pećinci.
Foto: Opština Pećinci

“S obzirom da je pećinačka opština dosta razuđena, da se najudaljenije mesto od Pećinaca nalazi na 30 km, ova donacija će svakako olakšati rad zaposlenima, ali i volonterima”, izjavila je Gordana Konjević, sekretar pećinačkog Crvenog krsta.

“Od sada ćemo biti mobilniji i lakše ćemo stizati do svakog našeg korisnika, brže ćemo realizovati humanitarne aktivnosti, a sve je zaista u interesu upravo ljudi kojima je pomoć Crvenog krsta neophodna. Takođe, značiće nam dosta i za prevoz volontera kada imamo akcije dobrovoljnog davanja krvi, tako da ćemo sada biti u prilici da organizujemo akcije i u drugim mestima, ne samo u Pećincima i Šimanovcima” – rekla je Konjević i dodala da se ove godine planiraju i zdravstveno-preventivne tribine o borbi protiv trgovine ljudima, koje će ova organizacija realizovati zajedno sa licenciranim predavačima po školama i vrtićima na teritoriji naše opštine.

Crveni krst Vojvodine obezbedio je donaciju od Crvenog krsta Gornje Austrije za nabavku 17 polovnih automobila, a 5.000 eura je dato Crvenom krstu Sremska Mitrovica, kao podsticaj, da grad opredeli dodatna sredstva za kupovinu novog vozila. Pokrajinska vlada dala je podršku za kupovinu 3 polovna automobila i Opština Stara Pazova je donirala 2 polovna automobila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: