Lajčak: Pripreme za Ohrid su se isplatile, sve je kulminiralo dijalogom na visokom nivou

BEOGRAD – Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je da je lepo videti da su se isplatile nedelja priprema za sastanak na visokom nivou u Ohridu.

Lajčak je na svom Fejsbuk nalogu podsetio da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti posle 12 sati pregovora potpuno obavezali da poštuju sve članove sporazuma i brzo sprovedu svoje obaveze.

“Ova nedelja je bila posvećena dijalogu. Počelo je putovanjem u Beograd, gde sam nastavio pripreme za dijalog na visokom nivou sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tokom sastanka razgovarali smo o Aneksu implementacije i napretku sporazuma”, napisao je Lajčak.

Podsetio je da se u Beogradu sastao i sa opozicionim strankama proevropske orijentacije i da mu je bilo drago što je video da većina njih podržava sporazum i njegov značaj.

“Nakon povratka u Brisel, imao sam dan i po na intenzivnim pripremamama sa mojim timom, što je kulminiralo jučerašnjim dijalogom na visokom nivou u živopisnom okruženju Ohrida. Tokom sastanka, koji su sazvali visoki predstavnik EU Žozep Borelj i moja malenkost, lideri Kosova i Srbije dogovorili su se o implementaciji Aneksa sporazuma”, naveo je Lajčak.

“Sastanak u Ohridu pružio je i odličnu priliku da se upoznamo sa našim partnerima u Severnoj Makedoniji, kojima smo neizmerno zahvalni na gostoprimstvu”, poručio je Lajčak.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: