Lagana večera: Napravite marinirane tikvice sa sirom

Zdrav izbor
SASTOJCI:
  • dve kašike belog vinskog sirćeta
  • dve kašike soka od limuna
  • dva čena belog luka
  • dve kašičice majčine dušice
  • trećina šolje maslinovog ulja
  • 800 g tikvica
  • 250 g feta-sira
  • so, biber
PRIPREMA:

Tikvice oprati i iseći na deblje kolutove. U činiji pomešati maslinovo ulje, sirće, sok od limuna, majčinu dušicu, izgnječen beli luk, ljutu tucanu papriku, so i biber. Dodati tikvice i ostaviti da se mariniraju 45 minuta. Potom ih peći na roštilju ili u gril tiganju, po tri-četiri minuta, sa svake strane. Prebaciti u adekvatnu činiju, preliti sa malo marinade, posuti izmrvljenom fetom i odmah poslužiti.

 

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.