Kvalitet mesa za Poljoprivredni sajam u Novom Sadu ove godine bolji nego prošle

NOVI SAD – Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa vrednovala je oko 200 pristiglih uzoraka od 40 proizvođača za ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, a prema rečima predsednika ove komisije profesora Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Vladimira Tomovića evidentno je poboljšanje kvaliteta u odnosu na prethodnu godinu.

kvalitet hrane

Kako se navodi na sajtu Novosadskog sajma, na kojem će od 18. do 23. maja biti održan Poljoprivredni sajam, ocenjivana se senzorska svojstva uzoraka, spoljni izgled i stanje ambalaže, izgled i sastav preseka, boja i stabilnost, miris, ukus i tekstura.

Foto: Novosadski sajam

– Što se tiče samih proizvoda, možemo da budemo zadovoljni što naši proizvođači, a i proizvođači iz regiona, prate inovacije u oblasti mesnih proizvoda i mesa, pa tako imamo proizvode koji su inovirano upakovani, a primetno je i poboljšanje receptura, odnosno sirovinskog sastava, kao i tehnološkog procesa poizvodnje – rekao je Tomović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.