Kupljene još četiri seoske kuće za zrenjaninske porodice

ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac  potpisao je u Gradskoj kući nova četiri ugovora o kupovini seoskih kuća sa okućnicom, u okviru akcije Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije.

Ovoga puta nove vlasnike dobile su prazne kuće u Belom Blatu, Knićaninu, Melencima i Aradcu. Belo Blato steklo je, na ovakav način, i desetu novu porodicu, domaćinstvo Danijele Šimon i Bojana Nanića. Prva kuća u okviru akcije kupljena je u Knićaninu, a novi vlasnik je Mateja Maksimović. U Melencima je prodata osma kuća, domaćinstvu Kuručev, dok je kupac treće do sada prodate kuće u Aradcu Tea Milinkov iz Zrenjanina.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je akcija Ministarstva za brigu o selu od samog početka naišla na dobar odziv u Zrenjaninu i da interesovanje za kupovinu seoskih kuća i dalje postoji.

“Grad Zrenjanin podržao je program od samog početka, naše službe pripremaju neophodnu dokumentaciju, pripremaju konkurs, savetuju i usmeravaju zainteresovane kupce i prodavce. U okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”, koju realizuje gradonačelnik sa saradnicima, takođe saznajemo da u selima ima interesovanja za kupovinu kuća, ali i da cene nekretnina rastu, posebno u tzv. “prvom prstenu” oko grada. Na samom početku akcije, za desetak hiljada evra mogli ste da pronađete kuću u velikom broju naseljenih mesta, danas je to već malo teže. To je delom i posledica naših aktivnosti i napora da u selima budu što bolji uslovi za život, što nam i jeste primarni cilj. Kuće su na ovakav način prodate u skoro svim naseljenim mestima, a na ovom konkursu po prvi put i u Knićaninu”, istakao je zamenik gradonačelnika.

Mateja Maksimović, kupac kuće u Knićaninu, na ovaj način se odvaja od roditelja, planira da ostane na selu, da zasnuje porodicu i da se bavi poljoprivredom, dok je Bojan Nanić sa suprugom odlučio da se preseli iz grada i nastavi da živi u Belom Blatu, najatraktivnijem naselju na teritoriji grada kada je u pitanju kupovina kuća bespovratnim sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Zaključno sa ovim ugovorima, u seoskim sredinama na teritoriji Grada Zrenjanina kupljeno je 57 kuća u 16 naseljenih mesta – Belom Blatu, Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici , Botošu, Lukićevu i Knićaninu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.