Kup na teritoriji FSGNS: Novi Sad 1921 osvojio pehar

Golom Vojislava Balabanovića u 90. minutu ekipa Novog Sada osvojila je kup na teritoriji Gradskog fudbalskog saveza. „Kanarinci” su do slavlja stigli posle dobre igre u duelu s kvalitetnim rivalom.

Od početka susreta viđena je prilično izjednačenja igra, u kojoj je inicijativu konstantno imao član Vojvođanske lige – jug s novosadske Detelinare, a, čini se, konkretnije prilike stvarali su igrači Tatre. U 12. minutu sjajnu priliku imao je snažni Grubović, koji je šutirao pored gola, a onda su počeli da prete Novosađani kroz šanse koje su imali Balabanović, Erak i Branković. Pred odlazak na odmor, posle greške odbrane „kanarinaca”, idealnu šansu propustio je da realizuje Kobiljski, koji je izašao sam pred golmana Ranđelovića uputio loptu ka golu, a s gol linije izbacio je kapiten Suvajdžić.

Foto: S. Šušnjević

I u nastavku je vojvođanski ligaš bio dominantniji, a idealnu šansu domaćin je imao preko Đakovića u 72. minutu. Želela je ekipa s Detelinare da pre izvođenja penala stigne do slavlja, ali nikako nije uspevala da stvori priliku koju bi smo nazvali stopostonom, to je međutim, uspelo timu iz Kisača u 85. minutu, kada je Đaković sa osam metara loptu uputio preko gola.

Vučević uručio pehar
Kapitenu pobedničke ekipe Novog Sada , Srđanu Suvajdžiću na svečanoj ceremoniji po završetku utakmice uručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Istovremeno zlatne medalje „kanarincima” okačio predsednik FK Tatra Aleksandar Bogdanović. Sa druge strane, pehar poraženom timu iz Kisača uručio je predsednik FS Grada Novog Sada Novak Kostrešević, a medalje Aleksandar Važić, sportski direktor Novog Sada.
Najstariji prvotimac Tatre Predrag Mijić poklonio je Vučeviću prigodnu majicu svog kluba, a Novak Kostrešević je gradonačelniku uručio zlatnu plaketu FSGNS za doprinos razvoju fudbala.

Kazna za taj promašaj stigla je na isteku regularnog dela susreta, Balabanović se najbolje snašao pred golom Popina i zatresao mrežu, donevši zasluženu i veliko slavlje svojoj ekipi.

Foto: S. Šušnjević

Utakmici u Kisaču prisustvovali su, pored raspoložene publike i uvaženi gosti, na čelu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Pored njega prisutni su bili i predsednik FSGNS Novak Kostrešević, Vladimir Mastilović, načelnik gradske Uprave za sport kao i Dragoljub Samardžić predsednik FK Vojvodine, Miroslav Kresović, predsednik FK Mladost GAT i generalni sekretar FSV Miodrag Cvijić.

Tatra – Novi Sad 0:1 (0:0)

KISAČ: Igralište Tatre, gledalaca 700, sudija: Gnjatović (Novi Sad). Strelac: Balabanović u 90. minutu. Žuti kartoni: Ignjić i Zec (Novi Sad).

TATRA: Popin 7, Siljanovski 6,5 (Radić 6,5), Đorđević 6,5, Živanović 7, Laković 6,5, Mijić 7, Kobiljski 7, Grubović 6,5, Đaković 7, Vrhovac 6,5, Apić 7.

NOVI SAD: Ranđelović 7, Branković 7, Suvajdžić 7, Ignjić 6,5, Erak 7, Mitrović 6,5 (Babić), Kovačević 6,5 (Panjak 6,5), Balabanović 8, Kantardžić 6,5 (Kavčić 7), Zec 6,5, Bukaljević 7.

Tagovi:

Pročitajte još: