logo transparend vojvodina uzivo

Kulturni centar Plandište organizovao još jednu predstavu za decu

PLANDIŠTE – Kulturni centar Vuk Karadžić Plandiše, u okviru svog godišnjeg programa organizovao je još jednu predstavu za decu „Asteriks i Kleopatra“, u izvedbi dečijeg pozorišta.

Pozorišnoj predstavi prisustvovao je veliki broj mališana od prvog do četvrtog razreda, učenika osnovnih škola sa teritorije Opštine Plandište, kao i mališani polaznici vrtića Srećno detinjstvo Plandište.

Predstava „Asteriks i Kleopatra“ je jedna vrlo poučna i edukativna postavka teatra, u kojoj su se glumci potrudili da na interaktivan način decu nauče nekim osnovnim vrednostima poštovanja, brige za najbliže, očuvanja drugarstva, medjusobne komunikacije i tolerancije.
Kroz igru i pesmu mališani su uživali u avanturama Asteriksa, Obeliksa, Kleopatre i njihovog pomalo smotanog arhitekte Numerobisa. Glumci su na vrlo maštovit način pokušali da dočaraju probleme kod čuvenog istorijskog građenja piramida, sukobe mišljenja i ideja, stvaranje zajedništva i jurnjave ka krajnjem cilju, gradnje velelepnih građevina.

„Organizacija ove manifestacije ima za cilj pre svega da se deci u našoj opštini ponudi lepši i bogatiji kulturni sadržaj prilagođen njihovom uzrastu. Pravo je zadovoljstvo videti tu energiju, razdraganost, sreću na njihovim licima. Kulturni centar Vuk Karadžić Plandiše svake godine se trudi da obogaćuje svoj kalendar rada i da organizuje predstave za decu kako unapredili kulturni sadržaj u Opštini Plandište. Ovo je bila odlična prilika da se mališani dobro zabave, nasmeju, ali i uživaju u dogodovštinama glavnih junaka.“, istuče Tijana Štiglic, direktorka Kulturnog centra Plandište.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.